Ayurstate protiv bolesti prostate

Ayurstate - Sastav

 

Nakon opsežnog istraživanja i testiranja, India Herbs razvila je najpotentniju biljnu formulu za rješavanje glavnih problema s prostatom na siguran i prirodan način. 

Osim posebnog sistema koji se koristi u proizvodnji Ayurstate kapsula, znanstveni principi koji su u pozadini našeg proizvoda prošli su kušnju vremena zadnjih 5000 godina. Stoljećima, drevni indijski kraljevi i princeze koristili su razne ayurvedske biljke pomiješane s mlijekom, medom i drugim nutrientima da bi održali snagu 'tisuću konja' potrebnu da odgovarajuće uživaju u njihovim velikim haremima u tradiciji Kama Sutre.

POSEBNA PONUDA - NARUČITE 4 KUTIJE - 2 KUTIJE GRATIS

(6 KUTIJA (za 6 mjeseci) AYURSTATE-A PROMIJENIT ĆE VAŠ ŽIVOT - GARANCIJA POVRATA NOVCA AKO NE BUDETE ZADOVOLJNI

Ayurstate je sigurno i djelotvorno sredstvo koje će omogućiti pomlađivanje prostate.

Što je Ayurstate i kako djeluje?

Osim ako nije naznačeno drugačije, donje informacije sakupljene su iz prijevoda drevnih ayurvedskih tekstova:

1) Dhanvantari Nighantu (5-to stoljeće)  
2) Madanpal Nighantu (14-to stoljeće)
3) Raj Nighantu (15-to stoljeće)
4) Keyadeva Nighantu (16-to stoljeće)
5) Bhavaprakash Nighantu (16-to stoljeće)
6) Rajavallabh Nighantu (1703)
7) Nighantu Sangraha (1758)
8) Nighantu-Ratnakar (1867)


Ayurstate
sadrži 8 veoma moćnih, klinički ispitanih, biljnih koncentrata iz Ayurvedske znanosti za pomlađivanje prostate. U ispravnom omjeru i spremljeni na naš poseban način, 50 prirodnih fitounutrienata aktiviraju 250 sinergijiskih aktivnosti u našem tijelu čime dolazi do smanjenja prostate kao i ublažavanja upale prostate putem sprječavanja proizvodnje štetnih metabolita i enzima. Ayurstate će također poboljšati tok urina, proizvodnju sperme te kontrolu ejakulacije. Destruktivni učinak želučane kiseline na aktivne biljne sastojke sprječavao je da se ova mudrost prenese u proizvode u obliku kapsula. Tim Indie Herbs ovaj je problem riješio i konačno rješenje je proizvod Ayurstate.

Ayurstate hrani i stimulira žlijezde s vanjskim izlučivanjem da bi se ublažili problemi uzrokovani prostatom, i to putem normaliziranja veličine prostate i sprječavajući daljnje proširenje kao rezultat izloženosti prekomjernoj količini estrogena. Ovo se postiže putem inhibiranja poliamina i prostaglandina u prostati. Ayurstate također podržava i uravnotežuje zdrav protoka urina djelovanjem na glatke mišiće smještene u urogentilnom sistemu i smanjujući upalu mokraćnog kanala i žlijezde. Dugoročno, Ayurstate pomaže održanju seksualnog zdravlja i vitalnosti reproduktivnog sistema putem pomlađivanja prostate na staničnom nivou.

Jednostavno uzmite jednu Ayurstate kapsulu dva puta dnevno da bi postigli i održali pozitivne efekte na prostatu.

Ayurstate je sigurna, posebna mješavina posebnih biljaka poznatih po svojem povoljnom djelovanju na zdravlje prostate. Koncentrirani ekstrakti ovi biljaka pomiješani su u snažnu kombinaciju da bi se poboljšala asimilacija i potencija svakog sastojka bez neželjenih nuspojava. Skupljene iz cijele Indije, Ayurstate sadrži sljedeće biljke:

● Shatavari - Asparagus Racemosus (Shatavari)

Shatavari je biljka koja pomlađuje tijelo tako da umanjuje ili otklanja stres te hrani reproduktivni sistem jačanjem njegova tkiva.  On sadrži saponin Shatavarin I do IV što su fitoestorgeni. Fitoestrogeni oponašaju i nadomješćuju djelovanje estrogena.  Postoje dokazi da estorgeni igraju ulogu u etiologiji benignog povećanja prostate. Ovo se temelji na činjenici da se benigno povećanje prostate (benigna hiperplazija prostate – BHP) događa kada muškarci općenito imaju povišene nivoe estrogena i kada tkivo prostate postane senzitivnije na estrogene. Prekomjerni estrogeni također sprječavaju proizvodnju testesterona neutraliziranjem receptora testesterona u hipotalamusu. Shatavari također sadrži alkaloide, proteine, škrob, tanine koji pomažu u olakšavanju upale i poboljšanju zadržavanja urina te mokrenju. Istraživanja upućuju da ovi sastojci sprječavaju stvaranje naslaga proteina u lumenu prostate. Shatavari podržava ispravno funkcioniranje jetre i metaboličke procese koji pomažu u otklanjanju toksina iz krvi. Za ovu biljku također je poznato da povećaju Sattwu, ili pozitivnost i snagu iscjeljenja. Povećava osjećaj duhovne ljubavi i otvara Ojas ('ono kroz što svijest uzlazi i fiziologiju'). Kada se ispravno koristi, Shatavari emocionalnu ravan i kapacitet podiže na novi nivo.

● Punarnava - Boerhavia Diffusa (Boerhavia)

Punarnava  sadrži alkaloide, ß-sitosterol, ursolic kiselinu, vitamine D i E. Istraživanja upućuju da Punarava pomaže u reguliranju proizvodnje poliamina i prostaglandina što su imunosupresanti koji nastaju u prostati. Ovi aktivni principi također podržavaju ravnotežu zdravog toka urina  povoljno djelujući na glatke mišiće u urogenitalnom sistemu i smanjujući upalu mjehura i prostate. Punarnava se koristi i za poticanje funkcija jetre te poboljšanje cirkulacije krvi. Punarnava također poriče metabolizam tijela da brže sagorijeva kalorije i masti.

● Kanchanara - Bauhinia Variegata (Orchid Tree)

Kanchanara je u Ayurvedi poznata po održanju zdravlja i funkcioniranja prostate. Ona sadrži flavonoide i masna ulja. Kada se nivo dihidrotestoterona (DHT), metabolita testesterona poveća, vezivanje DHT-a za receptore u stanicama prostate se povećaje što vodi do povećanja tkiva prostate. Ovaj rast tkiva odvija se u dijelu prostate koji okružuje mjehur i  tako ga steže, tako prouzročujući smetnje mokrenja. Kanchanaa inhibira enzim koji kontrolira pretvaranje testesterona u DHT. Ona također blokira vezivanje DHT-a za stanice prostate, time zaustavljajući stezanje mjehura i olakšavanje urinarnih problema. Sastojci u Kanchanari imaju pozitivno djelovanje na strukturu žlijezde prostate čisteći nečistoće iz krvi, mišića i masti.

● Gokshura - Tribulus Terrestris (Tribulus)

Gokshura pozitivno djeluje na raspoloženje i seksualni odgovor te stimulira proizvodnju lutenizirajuće hormona (LH). Kada dođe do povećanja nivoa LH-a, povećava se i  prirodna proizvodnja testesterona. LH je hormon koji također povećava seksualni nagon i snagu. Istraživanja upućuju da ekstrakt Gokshure može značajno povećati kvalitetu i količinu sperme; laboratorijska ispitivanja pokazala su da Gokshura povećava broj spermija i nakon 30 dana uzimanja može dovesti do povećanja nivoa testesterona do 50%. Ova biljka također ima stimulirajući efekt na jetru pomažući u pretvaranja kolesterola i masnoća u hormone i energiju.  Potičući tijelo da proizvodi vlastite hormone, Gokshura djeluje unutar prirodne tjelesne ravnoteže i pomaže muškarcima da dobiju snagu i mišićni potencijal. Tradicionalno se koristi da olakša bol i peckanje tijekom mokrenja.

● Varuna - Crateva Nurvala (Three-Leaf Caper)

Drevni ayurvedski praktikanti koristili su Varunu kao sredstvo za unutarnje čišćenje koji im  je pomagao održati homeostazu i ravnotežu. Varuna se isto tako koristila za održanje zdravlja mjehura i urinarnog trakta. Vaurna je tonik za mjehur koji čisti urinarni trakt i poboljšava funkcije bubrega. Ona pomaže u boljem odstranjivanju otpadnog materijala iz tijela. Varuna djeluje kao tonik povoljnim djelovanjem na tkivo umanjujući preostalu količinu urina. Također sprječava stvaranje kamenca u urinarnom traktu.

● Guggulu - Commiphora Mukul (Guggul) 
Glavni sastojci Guggula su manusumbionic acid i manusumbinon koji pružaju značajnu zaštitu od razvoja ateroskleroze, bolesti koja napada krvne žile. Guggulu također je također tonik za štitnjaču koji potiče enzimsku aktivnost žlijezde i poboljšaju njenu sposobnost da apsorbira jod, važan mineral za proizvodnju hormona tiroidne žlijezde. Pomažući u normalizaciji nivoa hormona i zbog svojih antiupalnih svojstava, Guggulu pomlađuje imunološki sistem i potiče uravnoteženu proizvodnju stanica. Smanjivanjem nivoa poliamina i prostaglandina koji direktno učestvuju u nastajanju problema s prostatom i slabljenju imunološkog odgovora, Guugulu potiče dugotrajno zdravlje prostate.

● Tulasi - Ocimum Tenuiflorum (Holy Basil)

Tulasi je biljka kojom se liječe uobičajene bolesti. Tulasi je bogata vitaminom C, kalcijem, fosforom, ima antibakterijska, antigljivična i antivirusna svojstva. Razna istraživanja obavljena na ovoj biljci upućuju da se ona može korostiti protiv boli, kod upala, kao antioksidans i za liječenje kod bakterijskih, gljivičnih i virusnih infekcija.  Tulasi se stoljećima koristi za liječenje raznih upalnih stanja.

● Lajjulu - Mimosa Pudica (Sensitive Plant)

Lajjulu se veoma cijeni u Ayurvedi zbog svojih regenerativnih svojstava. Lajjulu ima antibakterijska, antibiotska, antiupalna, antimikrobna, umirujuća i osvježavaju a svojstva. Nedavna istraživanja upućuju da Lajjuli ima inhibirajući efket na abnormalni rast prostate.

Ovi sastoji u odgovarajućem omjeru u obliku kapsula djeluju direktno na cijeli muški reproduktivni sistem i genitalije s pozitivnim efektom na nivoe hormona, imunološki sistem i zdravlje prostate.