Ayurstate - Sastav

 

Nakon opsežnog istraživanja i testiranja, India Herbs razvila je najpotentniju biljnu formulu za rješavanje glavnih problema s prostatom na siguran i prirodan način. 

Osim posebnog sistema koji se koristi u proizvodnji Ayurstate kapsula, znanstveni principi koji su u pozadini našeg proizvoda prošli su kušnju vremena zadnjih 5000 godina. Stoljećima, drevni indijski kraljevi i princeze koristili su razne ayurvedske biljke pomiješane s mlijekom, medom i drugim nutrientima da bi održali snagu 'tisuću konja' potrebnu da odgovarajuće uživaju u njihovim velikim haremima u tradiciji Kama Sutre.

POSEBNA PONUDA - NARUČITE 4 KUTIJE - 2 KUTIJE GRATIS

(6 KUTIJA (za 6 mjeseci) AYURSTATE-A PROMIJENIT ĆE VAŠ ŽIVOT - GARANCIJA POVRATA NOVCA AKO NE BUDETE ZADOVOLJNI

Ayurstate je sigurno i djelotvorno sredstvo koje će omogućiti pomlađivanje prostate.

Što je Ayurstate i kako djeluje?

Osim ako nije naznačeno drugačije, donje informacije sakupljene su iz prijevoda drevnih ayurvedskih tekstova:

1) Dhanvantari Nighantu (5-to stoljeće)  
2) Madanpal Nighantu (14-to stoljeće)
3) Raj Nighantu (15-to stoljeće)
4) Keyadeva Nighantu (16-to stoljeće)
5) Bhavaprakash Nighantu (16-to stoljeće)
6) Rajavallabh Nighantu (1703)
7) Nighantu Sangraha (1758)
8) Nighantu-Ratnakar (1867)


Ayurstate
sadrži 8 veoma moćnih, klinički ispitanih, biljnih koncentrata iz Ayurvedske znanosti za pomlađivanje prostate. U ispravnom omjeru i spremljeni na naš poseban način, 50 prirodnih fitounutrienata aktiviraju 250 sinergijiskih aktivnosti u našem tijelu čime dolazi do smanjenja prostate kao i ublažavanja upale prostate putem sprječavanja proizvodnje štetnih metabolita i enzima. Ayurstate će također poboljšati tok urina, proizvodnju sperme te kontrolu ejakulacije. Destruktivni učinak želučane kiseline na aktivne biljne sastojke sprječavao je da se ova mudrost prenese u proizvode u obliku kapsula. Tim Indie Herbs ovaj je problem riješio i konačno rješenje je proizvod Ayurstate.

Ayurstate hrani i stimulira žlijezde s vanjskim izlučivanjem da bi se ublažili problemi uzrokovani prostatom, i to putem normaliziranja veličine prostate i sprječavajući daljnje proširenje kao rezultat izloženosti prekomjernoj količini estrogena. Ovo se postiže putem inhibiranja poliamina i prostaglandina u prostati. Ayurstate također podržava i uravnotežuje zdrav protoka urina djelovanjem na glatke mišiće smještene u urogentilnom sistemu i smanjujući upalu mokraćnog kanala i žlijezde. Dugoročno, Ayurstate pomaže održanju seksualnog zdravlja i vitalnosti reproduktivnog sistema putem pomlađivanja prostate na staničnom nivou.

Jednostavno uzmite jednu Ayurstate kapsulu dva puta dnevno da bi postigli i održali pozitivne efekte na prostatu.

Ayurstate je sigurna, posebna mješavina posebnih biljaka poznatih po svojem povoljnom djelovanju na zdravlje prostate. Koncentrirani ekstrakti ovi biljaka pomiješani su u snažnu kombinaciju da bi se poboljšala asimilacija i potencija svakog sastojka bez neželjenih nuspojava. Skupljene iz cijele Indije, Ayurstate sadrži sljedeće biljke:

● Shatavari - Asparagus Racemosus (Shatavari)

Shatavari je biljka koja pomlađuje tijelo tako da umanjuje ili otklanja stres te hrani reproduktivni sistem jačanjem njegova tkiva.  On sadrži saponin Shatavarin I do IV što su fitoestorgeni. Fitoestrogeni oponašaju i nadomješćuju djelovanje estrogena.  Postoje dokazi da estorgeni igraju ulogu u etiologiji benignog povećanja prostate. Ovo se temelji na činjenici da se benigno povećanje prostate (benigna hiperplazija prostate – BHP) događa kada muškarci općenito imaju povišene nivoe estrogena i kada tkivo prostate postane senzitivnije na estrogene. Prekomjerni estrogeni također sprječavaju proizvodnju testesterona neutraliziranjem receptora testesterona u hipotalamusu. Shatavari također sadrži alkaloide, proteine, škrob, tanine koji pomažu u olakšavanju upale i poboljšanju zadržavanja urina te mokrenju. Istraživanja upućuju da ovi sastojci sprječavaju stvaranje naslaga proteina u lumenu prostate. Shatavari podržava ispravno funkcioniranje jetre i metaboličke procese koji pomažu u otklanjanju toksina iz krvi. Za ovu biljku također je poznato da povećaju Sattwu, ili pozitivnost i snagu iscjeljenja. Povećava osjećaj duhovne ljubavi i otvara Ojas ('ono kroz što svijest uzlazi i fiziologiju'). Kada se ispravno koristi, Shatavari emocionalnu ravan i kapacitet podiže na novi nivo.

● Punarnava - Boerhavia Diffusa (Boerhavia)

Punarnava  sadrži alkaloide, ß-sitosterol, ursolic kiselinu, vitamine D i E. Istraživanja upućuju da Punarava pomaže u reguliranju proizvodnje poliamina i prostaglandina što su imunosupresanti koji nastaju u prostati. Ovi aktivni principi također podržavaju ravnotežu zdravog toka urina  povoljno djelujući na glatke mišiće u urogenitalnom sistemu i smanjujući upalu mjehura i prostate. Punarnava se koristi i za poticanje funkcija jetre te poboljšanje cirkulacije krvi. Punarnava također poriče metabolizam tijela da brže sagorijeva kalorije i masti.

● Kanchanara - Bauhinia Variegata (Orchid Tree)

Kanchanara je u Ayurvedi poznata po održanju zdravlja i funkcioniranja prostate. Ona sadrži flavonoide i masna ulja. Kada se nivo dihidrotestoterona (DHT), metabolita testesterona poveća, vezivanje DHT-a za receptore u stanicama prostate se povećaje što vodi do povećanja tkiva prostate. Ovaj rast tkiva odvija se u dijelu prostate koji okružuje mjehur i  tako ga steže, tako prouzročujući smetnje mokrenja. Kanchanaa inhibira enzim koji kontrolira pretvaranje testesterona u DHT. Ona također blokira vezivanje DHT-a za stanice prostate, time zaustavljajući stezanje mjehura i olakšavanje urinarnih problema. Sastojci u Kanchanari imaju pozitivno djelovanje na strukturu žlijezde prostate čisteći nečistoće iz krvi, mišića i masti.

● Gokshura - Tribulus Terrestris (Tribulus)

Gokshura pozitivno djeluje na raspoloženje i seksualni odgovor te stimulira proizvodnju lutenizirajuće hormona (LH). Kada dođe do povećanja nivoa LH-a, povećava se i  prirodna proizvodnja testesterona. LH je hormon koji također povećava seksualni nagon i snagu. Istraživanja upućuju da ekstrakt Gokshure može značajno povećati kvalitetu i količinu sperme; laboratorijska ispitivanja pokazala su da Gokshura povećava broj spermija i nakon 30 dana uzimanja može dovesti do povećanja nivoa testesterona do 50%. Ova biljka također ima stimulirajući efekt na jetru pomažući u pretvaranja kolesterola i masnoća u hormone i energiju.  Potičući tijelo da proizvodi vlastite hormone, Gokshura djeluje unutar prirodne tjelesne ravnoteže i pomaže muškarcima da dobiju snagu i mišićni potencijal. Tradicionalno se koristi da olakša bol i peckanje tijekom mokrenja.

● Varuna - Crateva Nurvala (Three-Leaf Caper)

Drevni ayurvedski praktikanti koristili su Varunu kao sredstvo za unutarnje čišćenje koji im  je pomagao održati homeostazu i ravnotežu. Varuna se isto tako koristila za održanje zdravlja mjehura i urinarnog trakta. Vaurna je tonik za mjehur koji čisti urinarni trakt i poboljšava funkcije bubrega. Ona pomaže u boljem odstranjivanju otpadnog materijala iz tijela. Varuna djeluje kao tonik povoljnim djelovanjem na tkivo umanjujući preostalu količinu urina. Također sprječava stvaranje kamenca u urinarnom traktu.

● Guggulu - Commiphora Mukul (Guggul) 
Glavni sastojci Guggula su manusumbionic acid i manusumbinon koji pružaju značajnu zaštitu od razvoja ateroskleroze, bolesti koja napada krvne žile. Guggulu također je također tonik za štitnjaču koji potiče enzimsku aktivnost žlijezde i poboljšaju njenu sposobnost da apsorbira jod, važan mineral za proizvodnju hormona tiroidne žlijezde. Pomažući u normalizaciji nivoa hormona i zbog svojih antiupalnih svojstava, Guggulu pomlađuje imunološki sistem i potiče uravnoteženu proizvodnju stanica. Smanjivanjem nivoa poliamina i prostaglandina koji direktno učestvuju u nastajanju problema s prostatom i slabljenju imunološkog odgovora, Guugulu potiče dugotrajno zdravlje prostate.

● Tulasi - Ocimum Tenuiflorum (Holy Basil)

Tulasi je biljka kojom se liječe uobičajene bolesti. Tulasi je bogata vitaminom C, kalcijem, fosforom, ima antibakterijska, antigljivična i antivirusna svojstva. Razna istraživanja obavljena na ovoj biljci upućuju da se ona može korostiti protiv boli, kod upala, kao antioksidans i za liječenje kod bakterijskih, gljivičnih i virusnih infekcija.  Tulasi se stoljećima koristi za liječenje raznih upalnih stanja.

● Lajjulu - Mimosa Pudica (Sensitive Plant)

Lajjulu se veoma cijeni u Ayurvedi zbog svojih regenerativnih svojstava. Lajjulu ima antibakterijska, antibiotska, antiupalna, antimikrobna, umirujuća i osvježavaju a svojstva. Nedavna istraživanja upućuju da Lajjuli ima inhibirajući efket na abnormalni rast prostate.

Ovi sastoji u odgovarajućem omjeru u obliku kapsula djeluju direktno na cijeli muški reproduktivni sistem i genitalije s pozitivnim efektom na nivoe hormona, imunološki sistem i zdravlje prostate.

 
HIDE
 • P r o i z v o d i

 • India Herbs

 • #3 - 17th Avenue South
  Nampa, ID 83651
  United States
 • Kratka upustva za naručivanje proizvoda Indie Herbs

 • Ayuurstate - svjedočanstva

  Moje ime je Jose, ja sam iz Teksasa u Houstonu. Ja sam imao mnogo problema s prostatom i uzimao sam tri različita lijeka, Laboqueen, Tetracycline, Cipro. Uzimao sam ih godinu dana i nijedan od njih nije riješio moj problem. Tražio sam preko interneta i srećom sam pronašao vašu stranicu i vaši su proizvodi za mene učinili čudo.... Više svjedočanstava>>>

 • KamaRaja - svjedočanstva

  Pozdrav, moje ime je Roger, ja sam iz Sidneja u Australiji.... Ja sam imao problme u postizanju erekcije što je za mene bilo neugodno iskustvo, još imam želju ali jednostavno ne mogu održati erekciju....Konačno sam našao Kama Raju te odlučio pokušati. Koristio sam Kama Raju nekoliko mjeseci, i ono što mogu reći jeste da nije bilo senzacionalnih efekata, sijevanja i td., efekti su bili profinjeni, ali definitivno uočljivi i otkad sam počeo uzimati Kama Raju više nemam problema s erekcijom. Kama Raja za mene je proizvela pozitivne rezultate, dala je efekte. Hvala. Više svjedočanstava>>>

 • Sukraja - svjedočanstva

  Ja sam Dharmendra iz Dohe, Qatar. Ja sam imao problem s brojem spermija i njihovom smrtnošću. Bio sam depresivan zbog toga i 3 godine sam uzimao lijekove, no nijedan od njih nije mi pomogao. Tada sam sjeo za kompjuter i tražio pod pojmom smrtnost spermija i sl. Tako sam našao Sukraju i Kama Raju. Naručio sam ih iz Singapura i oni su mi pomogli. Nakon jednog mjeseca broj spermija povećao se na 26 miliona, prethodno je bio 4 miliona. I nije bilo nikakvih nuspojava. Ja sam kupio dozu za 6 mjeseci i vjerujem da će također doći do smanjenja smrtnosti spermija.... Hvala na vašem proizvodu. Više svjedočanstava>>>